Gravid v 30

Nu är vi inne i vecka 30. Tänk vad tiden går..
När kommer lillebror att komma?
Vi längtar efter dig nu. Pontus tycker att det är dags för honom att komma nu. För min del får han gärna stanna minst till slutet av maj början av juni iallafall.... Men det är inget jag kan bestämma tyvärr.
Allt är nu klart eller till helgen ska bilstolen installeras i bilen då vi inte vet när han kommer och vill inte stå utan stol i bilen när värkarna kommer. Visst hade vi åkt till förlossningen utan stol hade vi bara kunnat ringa syrran så hade dem fått leverera sin stol till oss:) Jag vill och hoppas dem slipper det. Även om det var jag som fick leverera babyskydd till dem för snart 2 år sedan när Ninja kom..
 
Det var ju min syster jag ringde först när W kom. Det var hon som först fick veta att hon skulle bli moster med W . även denna gång var hon först med att få veta att hon återigen skulle bli moster. Hon kommer vara den första jag ringer med facetime när lillebror kommer.
 
Nu kan jag även berätta en stor hemlighet jag burit på i många veckor och det är att w och lillebror kommer få en kusin i höst, Jag ska bli moster igen och detta blir för 4e gången. Tänk vi ska få vara mammalediga samtidigt och gravida ett litet tag till tillsammans....  När denna bebis anländer tänker jag inte gå ut med utan det får jag hålla på tills dess bebisen är ute.
 
Jag har även bestämt mig för att ha en liten babyshower hemma hos oss nu i maj. Förra graviditeten hann jag aldrig ha någon. Jag valade att bjuda in dem jag kände för och det ska bli så spännande..
 
I fredags var det polkagrisens dag och självklart var vi hos vår älskade polkagris med en godis och tände ljus,
 
Lillebror dansar alltid till lejonkungen..
 
 
 

En lördag i min smak

Förra helgen var jag och P barnvakt åt lilla Skruffen.
Hon var här en stund på lördagen. Hon vet precis vad hon vill och det bara lyser bus i hennes ögon.
Vi var först i lekparken och lekte. eller ja hon och P busade. Hon klapppade även en katt.
Vi gick sedan och fikade lite och hon åt en stor chokladboll. Sedan när vi skulle gå ner på tivoli somnade hon i vagnen. Så vi stannade inte så länge där utan gick hem och hon sov ett tag i vagnen. Sedan var det lunch men hon ville inte ha utan hittade istället mitt godis...
 
När hon sedan busat klart på balkongen gick vi ner till tivolit och Skruffen fick 2 nallar vilket hon var nöjd över.
Sedan blev det att gå hem och hoppa lite studsmatta..
 
Hon har lärt sig säga moster nu vilket gör mig glad. hon säger MUCSH......
 
 

När ska man få svar?

Igår var jag och P i växjö för att göra en kontroll av min livmodertapp.
Vi åkte i god tid då jag inte riktigt visste vart barnmoskemottaningen låg i växjö.
När vi anmält mig så hittade vi ganska snabbt.
 
Väl inne hos läkaren undrade hon mest varför jag var där och inte i stan....
Hon var med fundersam om varför jag mätte tappen så ofta som jag gjort efter op. Enligt henne var det väldigt onödigt eftersom jag inte har några sammandraningar.
Hon mätte och allt såg bra ut.
Sedan kunde hon inte se min journal utan var tvungen att gå in i ett annat system och kolla vad det stod.
 
Passade även på och fråga när de klipper cerclage och enligt henne klipper de v  36-37 men drar förlossningen igång innan så klipps det på förlossningen. SÅ klipps det i 36 som jag hoppas att dem gör så blir det 7/6... 
 
Jag ska nu boka ny tid i stan. Hoppas man slipper åka till växjö fler gånger det är så jobbigt att behöva åka dit...
Och inte nog med att de inte finns läkare så ofta så har de nu slutat med ul i stan så alla ul man ska göra måste göras i växjö...