MARDRÖMMEN

Ja en förälders värsta mardröm är att ens barn ska försvinna, att behöva begrava sitt barn är det värsta. Det har vi redan upplevt. Sedan kommer detta med att ens barn ska bli sjukt. Det var vår verklighet ett tag.
Vi har ju som ni vet en prematur bebis här hemma. På bvc har de hela tiden tyckt att Mille inte riktigt följer med blicken. Så på vårt senaste besök var bvc oroliga över hans syn. Han fäster inte blicken som en "normal"  2 mån bebis "ska" så vi blev skickade till en barnläkare. Han gör massa kontroller och tycker samma sak att han inte riktigt följer med blicken som han "ska" Han skickar oss därför vidare till en ögonläkare. Vid detta laget är jag SÅ orolig över att vår lilla regnbåge är blind. Jag var så ledsen den dagen. Kunde inte hålla tårarna borta och kunde inte sluta tänka på att vår lille son kunde ha ett syn fel
När vi kommer till ögonläkaren gör hon alla kontroller som går att göra på en liten bebis. Hon kontrollerade synnerven, yttreögat , ögonbotten och kollade efter gråstarr och liknande men hittar INGA FEL!!!.  Hon tycker att läkare och bvc överreagerar. Hon menade på att alla bebisar utveckas olika och eftersom att han är född i v 36 har de verkligen överreagerat. Hon kunde se att han är lite översynt men det är ALLA bebisar i den åldern. Hon säger att han är bara sen i utvecklingen men han är ju som sagt född 4 v för tidigt. så det kommer. Men för säkerhets skull ska vi komma tillbaka när han är ca 6 mån, men endast för att både jag och P har glasögon. SÅ lättad att lämna sjukhuset denna dag. 
Nu har mille mer ögonkontakt och ger så mycket mer svart leenden. Idag har har han även hittat sin röst. vilket är SÅ mysigt, hela morgonen har han pratat med mig. 
Nu är han 58 cm och vägde 5360gr. sedan en v senare vägde han 5420gr. Han växer så det knakar...
 
Mille med sin minsta kusin. Hon har bäddat ner sig jämte honom med hans filt. 
 

Han är stor

I måndags var vi hos BVC.
ja behöver jag säga att vår "lille" herre växer så det knakar?
Nu väger han 5360gr och är hela 58 cm lång. På två veckor har han vuxit 3,5cm. Gått upp över 500 gr. hur ska detta sluta? Stl 56 är snart ett minne blott... eller som min syster sa han kommer vara längre än dig innan han fyllt 5.
 
Nu till idag. Mille sover så bra på nätterna som jag berättat tidigare men nu gör han endast 2 uppvak på natt.
han har även ökat i maten vilket är skönt.
 
Min mens har även kommit tillbaka efter förlossningen så nu väntar vi bara på att den ska vara över och kan säga att denna värk är nästan värre än förlossningen...
 
Nu vaknar mille och vill nog ha mat. Hörs senare. Ha det bäst flodhäst.
Just det vi väntar även på en snabb visit från Ystad idag!
 
 

Rutiner redan?

Som rubriken lyder har Milito redan en del rutiner. 
Han lägger sig för natten mellan 19-20 varje kväll. Han får ett bad (Inte varje dag) sedan mat och pyjamas sedan somnar han gott i famnen på oss eller direkt i vaggan. Han sover sedan i vaggan hela natten med oftast 2 uppvak för mat och ny blöja. Sedan vid ca 06-07( veckodagar) 05-06 (helger) kommer han över till mig/ oss i sängen och sover vidare efter mat och blöjbyte till oftast 9- Då går vi upp och byter om och busar lite. Hur dagarna sedan ser ut är SÅ olika. Där får han sova och äta hur han vill (Självklart får han det på nätterna med) . Han gymmar i sitt babygym, både på rygg och på mage. Han sitter i sin babysitter eller i sin gunga. Han är en liten kille som gärna inte ligger ner när han är vaken utan vill gära sitta i knät.
 
Det känns skönt att han redan 2 månder gammal redan har sina sov rutiner på kvällen. Det gör att vi får lite tid för varandra vilket alla föräldrar behöver.
 
Idag ska vi till bvc för att väga och mäta. Undra hur stor han är nu?
Just nu i skrivande stund håller han på att vakna och han gav mig en stund för mig själv så jag hann duscha och ta ett litet bad sähär på morgonen.
 
Igår började hösten kände man. Han fick mössa på sig och han var så söt i den. Äntligen har man fått börja ha lite mer kläder på honom utan att han svettas ihjäl.
 
Nu ska jag dricka upp det sista ur te koppen innan han vaknar för lite bus.
OCH JO i fredags fick jag hans leende på film. Han har börjat le på beställning , oftast när han är nyvaken.