HAN ÄR HÄR

Ett långt uppehåll från oss här...
Den 8/6 fick vi åka in till förlossningen efter att jag har ringt både min bm och till förlossningen.
Vi fick order om att komma in för en kontroll då jag hade börjat få allt fler sammandragningar och att dem gjorde ont. Hon på förlossningen sa att eftersom jag har cerklage ville dem att jag kom in på en kontroll annars hade jag kunnat stanna hemma och väntat in startskottet.
 
Jag ringde Pontus som var på jobbet. Han cyklade hem och tog sig en dusch först. Jag packade der sista till bb väskan för vi var inte säkra på om vi skulle få träffa lillebror snart. Väl inne på förlossningen kopplades jag upp på ctg. Några sammandragningar och lillebrors hjärta var lite högt men kanske beror på att jag klunkade i mig en cola i bilen?!
Fick träffa en läkare som bedömde att dem skulle ta bort cerklage redan idag (Hade en tid den 11) Så det gjordes och måste erkänna att den upplevelsen var HEMSK! det gjorde SÅ ont.
När det var borta fick vi komma till BB över natten för observation.
Hela fredagen gick och mina sammandragningar kom och gick.
Lördagen kom och vi hoppades på att få åka men men eftersom vi har 6 mil enkel resa till fl så fick vi order om att stanna . Jag fick inte lämna området men fick gå lite i parken.Inget hände med min fl. Jag hade nu öppnat mig 3 cm. Mina sd kom och gick under dagen. Söndagen kom och mina värkar kom och gick. VI fick komma in till förlossningen men där hände verklogen inget alls. Jag skulle få antibiotika var 6e timme pga jag riskerade att föda för tidigt. Den dosen var inte skön att få. Mina sd kom och försvann även denna dagen så vi fick gå tillbaka till BB. Nu blev det kväll och jag hade öppnat mig 4-5 cm. Bm den kvällen trodde det skulle dra igång men ikke. Fick en sov dos för natten.
På morgonen den 11 hade jag öppnat mig 5 cm och det beslutades att jag skulle sättas igång. Dem skulle ta hål på hinnorna. Nu vände vi bara på att få ett rumm på förlossningen. ca 14:45  fick vi äntligen komma till förlossningen och det var dags att ta hål. Detta gjordes 15:00. Sedan var fl igång. 18:53 föddes vår älskade lilla son 49cm 3106gr ren kärlek.
jag använde mig endast av lustgasen och fick en akupuktur nål men den skek jag av så den fick dem snabbt ta bort.
Pontus var en klippa under hela fl och hanterade lustgasen till mig utmärkt.
Den 12 fick vi äntligen åka hem.
 
Nu njuter vi av vår lilla regnbåge och är SÅ snäll.
 

Gravid v 36

Tänk att såhär långt trodde ingen att jag skulle gå. Läkaren trodde ju efter operationen att jag skulle vara en levande kuvös til mitt barn . Att detta skulle hålla max några veckor kanske till v 24-28 max. Men nu har vi gått in i v 36. Vi har nu börjat räkna ner . Vi har ju ett datum att räkna ner till. Men det är inte säkert att lillebror vil titta ut då, Men vi vet iallafall att innan midsomamr är han här eftersom vi sätts igång v 38 i vilket fall som helst.
 
Hur mår jag då?
Halsbrännan är fortfarande kvar så den är jag glad över att den ska försvinna snart. Den har hållt i sig sedan början.
Jag har börjat svullna om anklarna och det är ingen hitt. 
Magen är stor och man kan inte lika lätt få på sig skor eller sitta bekvämt länge...
vikten? Ja det är något jag inte kommer att ta upp men jag har absolut gått upp MEN det är inget jag tänker bry mig om sålänge jag får min son...
 
Något som jag börjat oroa mig är detta med platserna på förlossningen. En gammal klasskompis fick inte plats i växjö i helgen så blev flyttad till ett annat sjukhus ganska långt i väg. JAG VILL INTE FÖDA NÅGONANNANSTANS.....
Jag hoppas drf att lillerbor kommer när de klipper cerklage för då har vi iallafall ett rum inne på förlossningen..
 
 

1 års dagen

ja nu har det gått ett tag sedan W fyllde 1 år. Vi har landat i allt och hur vi firade hans dag ska jag nu berätta.
 
Pontus mådde inte jätte bra på morgonen  men jag fick mig en brak frukost och två paket. Det var även morsdag denna dagen. Jag fick ett nalle bud med en nalle med änglavingar, En polkagris. Sedan fick jag ett linne med texten mama of boys. Detta lille var lite väl tajt just nu men när magen är borta kommer det att passa perfekt. Jag fick även en bukett med mina favorit blommor. Den står ännu..
 
Vädret öste ner men det hindrade inte oss från att åka upp till graven och pynta lite,
Han fick en ballong från lillebror. Vi tände ljus och lämnade blomma. Det var riktigt jobbigt att fira en födelsedag på en kyrkogård. Nästa år kommer lillebror få sjunga och leka där uppe. Självklart var bubbelmaskinen med och blåste lite bubblor.Planen var att vi skulle äta tårta där men regnet hindrade oss så den åt vi hemma sedan.