MARDRÖMMEN

Ja en förälders värsta mardröm är att ens barn ska försvinna, att behöva begrava sitt barn är det värsta. Det har vi redan upplevt. Sedan kommer detta med att ens barn ska bli sjukt. Det var vår verklighet ett tag.
Vi har ju som ni vet en prematur bebis här hemma. På bvc har de hela tiden tyckt att Mille inte riktigt följer med blicken. Så på vårt senaste besök var bvc oroliga över hans syn. Han fäster inte blicken som en "normal"  2 mån bebis "ska" så vi blev skickade till en barnläkare. Han gör massa kontroller och tycker samma sak att han inte riktigt följer med blicken som han "ska" Han skickar oss därför vidare till en ögonläkare. Vid detta laget är jag SÅ orolig över att vår lilla regnbåge är blind. Jag var så ledsen den dagen. Kunde inte hålla tårarna borta och kunde inte sluta tänka på att vår lille son kunde ha ett syn fel
När vi kommer till ögonläkaren gör hon alla kontroller som går att göra på en liten bebis. Hon kontrollerade synnerven, yttreögat , ögonbotten och kollade efter gråstarr och liknande men hittar INGA FEL!!!.  Hon tycker att läkare och bvc överreagerar. Hon menade på att alla bebisar utveckas olika och eftersom att han är född i v 36 har de verkligen överreagerat. Hon kunde se att han är lite översynt men det är ALLA bebisar i den åldern. Hon säger att han är bara sen i utvecklingen men han är ju som sagt född 4 v för tidigt. så det kommer. Men för säkerhets skull ska vi komma tillbaka när han är ca 6 mån, men endast för att både jag och P har glasögon. SÅ lättad att lämna sjukhuset denna dag. 
Nu har mille mer ögonkontakt och ger så mycket mer svart leenden. Idag har har han även hittat sin röst. vilket är SÅ mysigt, hela morgonen har han pratat med mig. 
Nu är han 58 cm och vägde 5360gr. sedan en v senare vägde han 5420gr. Han växer så det knakar...
 
Mille med sin minsta kusin. Hon har bäddat ner sig jämte honom med hans filt.